Henk Zanting 25 jaar actief

Henk Zanting (4)ADe tijd gaat snel zeker als je lol beleeft aan datgene wat je doet. Voor Henk Zanting uit Ruinerwold zijn de jaren voorbij gevlogen. Vijfentwintig jaar om precies te zijn is hij werkzaam in de schoonmaak, waarvan de laatste twintig jaar met zijn schoonmaakbedrijf. Kantoren schoonmaken, ramen wassen, mos en algenbestrijding of vloeren reinigen, elke klus bij bedrijven en particulieren wordt enthousiast aangepakt.

Zanting begon zijn carrière in de schoonmaakindustrie bij een bedrijf in de regio. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Vervolgens kon hij aan de slag als franchisenemer bij een landelijk opererend bedrijf. De zaken gingen voorspoedig en Henk had zes man aan het werk. Maar toen kwam de economische malaise en ging het snel de andere kant op. Tegenwoordig verricht hij de werkzaamheden weer alleen onder de naam Schoonmaakbedrijf Zanting. Echt grote klussen worden gedaan samen met een collega zzp’er.

Het mooiste van het vak vindt Henk het werk in de buitenlucht en de vrijheid die dat meebrengt. ‘Elke klus is weer een uitdaging op zich. Soms kom je ergens waar al iemand anders al heeft geprobeerd om het schoon te krijgen. En als jouw dat wel lukt is dat geweldig. Mooi voorbeeld is die vloer van een klant. Er zaten allemaal strepen op. Maar het lukte me wel om deze weer te laten glimmen als een tierelier. Dat zijn mooie dingen. Je vertrekt met een goed gevoel, en de mensen laat je met een tevreden gevoel achter’.

Voor echte calamiteiten zoals bijvoorbeeld wateroverlast is hij 24 uur per dag bereikbaar. ‘Die mensen moeten gelijk geholpen worden. Dat probeer je zo dan zo goed mogelijk op te lossen’. Het zijn ook vaak de extra service die zo gewaardeerd worden door de klant. ‘Als we ramen wassen pakken we altijd de kozijnen er even bij. Kleine moeite groot plezier’. Ook glasbewassing voor grotere en hogere gebouwen kunnen gedaan worden met een telescoopsysteem. ‘We hebben zeshonderd liter gedistilleerd water bij ons, en pakken daardoor ramen tot vijftien meter hoog’.

Bepaalde werkzaamheden zijn echt inherent aan het de periode van het jaar zo weet Zanting inmiddels . ‘In het voorjaar is het vooral veel buitenwerk zoals gevelreiniging. Ook terrassen, pleinen en bestrating hebben we dan veel. We maken dit schoon met lage druk. Dit geeft minder troep. In het najaar als het blad van de boom is gevallen heb je meestal te maken met het reinigingen van dakgoten. Het is altijd afwisselend. Daarom verveelt het ook nooit’. bron: weblog-dewolden.nl